fbpx

Over

wie is boris cornelissen

On Target Boris Cornelissen

Hey!

ik ben boris cornelissen

Gezondheid en gezond leven is iets dat me met de paplepel is ingegoten. Mijn gehele jeugd stond in het teken van topsport, waardoor mijn leven bestond uit bewegen, de juiste voeding eten en voldoende rusten.

Destijds was ik me er nog niet van bewust dat dit de 3 pijlers zijn voor een gezonde leefstijl.

Iets wat de afgelopen jaren enorm veranderd is.

Boris Cornelissen

De heilige drie-eenheid
Nadat ik begin 2019 tegen een burn out aanliep, wist ik dat ik het roer drastisch om moest gooien. Mijn baan als coach en manager in de zorg paste niet bij mij, waardoor ik mentale en fysieke klachten kreeg. 

De afgelopen 10 jaar ben ik door studie en onderzoek naar gezonde gewoontes mezelf steeds meer gaan richten op de vraag: “Hoe bereik ik mijn optimale mentale en fysieke gezondheid?

Ik zocht mijn antwoorden in de filosofie, psychologie en biologie, maar ook in de voedingsleer en trainingskunde. Op zoek naar de bron van het leven: energie.

Hierbij ontdekte ik dat de mens het meest energiek is als de heilige drie-eenheid is balans is. Als er namelijk een gezonde balans is tussen voldoende beweging, gezonde voeding en voldoende rust, dan ben je op je best en leef jij je beste leven.

Het is een drie-eenheid, omdat ze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Als er eentje wegvalt, dan gaat dat onherroepelijk ten kosten van de anderen en is echt gezond leven onmogelijk.

Je kunt nog zo veel trainen, als jij alleen maar ultra-bewerkt fabrieksvoedsel eet, dan gaat dit 100% ten koste van je fysieke en mentale gesteldheid. Slaap jij niet of nauwelijks, dan verhoogt dit het risico op mentale klachten, vermoeidheid en ziekte.

Leef- en denkstijlcoach
Als leefstijl-en denkstijlcoach help ik mensen om blijvend de balans te vinden tussen deze 3 pijlers die verantwoordelijk zijn voor gezondheid en geluk.

95% van je dagdagelijkse handelingen doe je onbewust. Door je bewust te maken van je ongezonde gewoontes, kan je er blijvende verandering in aanbrengen. Je leefstijl blijvend veranderen kost echter tijd. Iets waar in deze tijd maar weinig mensen zich bewust van zijn. In mijn programma’s en trajecten vind je geen Quick fixes en hacks die je binnen een mand de meest gezonde persoon ter wereld maken. Simpelweg, omdat ik er niet in geloof.

Als je échte gedragsverbetering wilt ondergaan, dan zal je de verantwoordelijkheid moeten nemen voor je gedrag en je denken. In mijn programma’s en trajecten gaan we dan ook de diepte in om dit te bewerkstelligen.

Sportvastencoach
Vaak gebruik ik Sportvasten hierbij als vertrekpunt. Sportvasten is een 10-daags programma, waarbij je sapvasten met duursporten combineert, om van daaruit de basis te leggen voor een mentaal en fysiek gezondere leefstijl.

Als gecertificeerd Sportvastencoach help ik mensen om in korte tijd een kickstart te creëren voor het blijvend volhouden van de juiste, gezonde gewoontes.

Hiervoor heb ik verschillende programma’s en trajecten ontwikkeld, die je terug kunt vinden onder het kopje “programma’s”.

Wil jij investeren in jouw optimale leefstijl en deze blijvend volhouden? Neem dan vrijblijvend contact op om te zien wat ik voor jou kan betekenen.

on

target

On Target staat voor duurzame mentale en fysieke gezondheid. De trajecten van On Target helpen jou met het blijvend verbeteren van je leefstijl. Door in te zetten op duurzame gedragsverandering, help ik jou de meest gezonde versie van jezelf te worden.

Habit coach

Word jezelf bewust van al je gewoontes. Leer hoe je niet dienende gewoontes kan afleren en hoe je dienende gewoontes kan aanleren.

Je wordt wat je herhaalt. Zorg dus dat je de juiste dingen doet.

Leefstijl Coach

Je leefstijl is bepalend voor je gezondheid en de hoeveelheid energie die je hebt.

Ik help jou om de verantwoordelijkheid te nemen voor je leefstijl en help jou om de voor jou juiste keuzes te maken op het gebied van voeding, beweging en rust.

Sportvasten coach

Sportvasten is een programma, waarbij je binnen 10 dagen 2-6 kg afvalt en je lichaam de switch leert maken van suiker- naar vetverbranding. De combinatie van vasten en trainen maken het resultaat zeer effectief en de ultieme kickstart voor de eerste stap naar een gezondere leefstijl.

Lifestyle Running

Wil jij hardlopen een vast onderdeel van jouw leefstijl maken?

Ik help jou op weg en zorg er door middel van de juiste schema’s en begeleiding voor dat jij een echte hardloper/ster wordt.

Fit door gezonde gewoontes

klaar om te

kiezen voor blijvende gezondheid?